Året der gik:

 

 

9,9 kg/107 cm på spinner til Bull 

 

 

9,5 kg/108 cm på agnfisk til Wang

 

 

8,1 kg/104 cm på flue til Bull

 

 

6,1 kg/95 cm på agnfisk til Wang

 

 

7,9 kg/104 cm på grub til Bull

 

6,1 kg/96 cm på jerkbait til Wang

 

 

6,1 kg gedde på agnfisk til Bull

 

 

1160 gram aborre på jig til Wang

 

 

 

 

Her finder du fangstrapporter fra 2012

 

 

 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 2013 - 2014 -

 

Endnu et år er gået, og selvom det stadig ikke blev til et par 10 kgs. gedder, så klager vi ikke - Årets største blev nemlig på 9,9 kg til Bull og 9,5 kg til Wang. Derudover så lykkedes det Wang at fange sin første aborre over kiloet samt et par stykker lige under, imens Bull fik en ny og rigtig flot flue-PR på 8,1 kg.

 

Hjemmesiden bliver fortsat mere og mere populær, og det sætter vi selvfølgelig stor pris på - Vi har allerede et par nye artikler i støbeskéen, så der skulle gerne fortsat komme en del interessant læsestof, ligesom at vi også forsøger at holde de eksisterende artikler opdaterede, efterhånden som vi gør os nye erfaringer eller afprøver nye teknikker mm.

 

 

Lørdag d. 17. November 2012

 

Temperaturen på bilens termometer sagde -1 grad, da Bull om morgenen kørte ind på parkeringspladsen ved dagens fiskedestination. Wang skulle desværre arbejde, så Bull var gået solo i gummibåden og havde udelukkende medbragt fluestangen.

De første par timer var både ulideligt kolde og meget gedde-fattige, og først efter ca. 3 timer og vel 10 flueskift, meldte de første pindegedder deres tilsttedeværelse, men de var til gengæld også vågnet op til dåd, og kiggede jævnligt forbi båden til en omgang afkrogning. Og bedst som man var ved at affinde sig med, at det blev om omgang pinde-gedde-hygge, så var der noget større, der med vold og magt flåede løslinen ud af båden og efterfølgende også af fluehjulet. Efter en hektisk fight med en tur i en stor klat grøde, så ankeret måtte op og gedden hjælpes fri med en åre, kunne Bull, med syre i armene og gelé i benene, lande en ny flue-PR på 8,1 kg og 104 cm. Desværre er det lidt af en disiplin i sig selv i den lille gummibåd at tage billeder med selv-udløseren.!

Da dagen var omme, havde der været 9 gedder og 1 overambitiøs aborre i/ved båden, hvoraf de 8 af gedderne nok ialt vejede det samme, som den ene store.

 

Bull med ny flue-PR på 8,1 kg og 104 cm, som selvfølgelig blev nænsomt genudsat.  

 

 

 

Lørdag og søndag d. 10.+11. November 2012

 

Så var der blevet planlagt en weekendtur med overnatning på Sjælland, hvor der skulle prøves et par vande, som vi længe har snakket om at besøge.

 

Dag 1 blev en sjov og intens fiskedag, hvor vi i alt landede 13 gedder fordelt med 6 til Bull og 7 til Wang. Langt størstedelen af gedderne lå imellem 2-4 kg., og i perioder havde vi et hektisk fiskeri, hvor vi havde rigtig mange hug og følgere, heriblandt også nogle markant større fisk. Wang havde også 2 gange hug af nogle af disse større gedder, men fik desværre ikke nogen af dem ind til båden, men sjovt og underholdende, det var det i hvert fald.

 

Dag 2 blev desværre anti-klimakset, og vi lagde ud med at fiske i næsten 5 timer, før vi havde den første pinde-gedde inde ved båden og vende efter agnen. Det lykkedes dog Wang at fange en pæn 4,1 kg gedde hen mod slutningen af dagen, og symptomatisk nok havde Bull en følger i samme kategori, men ellers var det desværre den diametrale modsætning af førstedagen.

 

Vi skal helt sikkert besøge nogle af disse vande igen, men der tegner sig også et klart billede af førstevalget for fremtidige ture.

 

Wang med gedde på ca. 3,5 kg og under det stemningsfulde fiskeri fra morgenen

 

Bull med en af de mange 2-kilos gedder    Og wang med turens største på 4,1 kg  

 

 

 

Lørdag d. 20. Oktober 2012

 

Vi var endnu en gang taget nordpå, til en sø vi har forsøgt os på et par gange tidligere i år, men med noget svingende resultater. Men for at få et retvisende billede af søens egentlige niveau, så skulle den selvfølgelig også prøves i efterårets "Prime-time".

Desværre må vi efterhånden erkende, at det nok ikke er køreturen værd, da vi på 7-8 timers fiskeri fik 2 gedder i båden, med den største på 2,9 kg - Begge til Wang. Vi forsøgte os både med trolling i de åbne vandmasser, agnfisk dørget langsomt langs skrænterne, vertical-jigging, men det eneste der gav lidt fisk, var kastefiskeriet over områder med grøde, og som nævnt uden at det nogensinde blev vildt imponerende.

 

 Skipperen med sin morgen-øl              og Wang med dagens største gedde

 

 

 

Søndag d. 7. Oktober 2012

 

Med Wang hjemvendt fra Rhodos og Bull hjemvendt fra Tenerife, var det endelig tid til en fisketur efter mere vante arter igen. Vi blev dog også gjort bekendt med nogle af de mere hjemlige forhold, da det blev en dag med en del byger og vinde på 15-18 ms, og et meget mudret vand grundet den megen nedbør.

Dog lykkedes det os hver at lande en pæn gedde på lige over 5 kg ret tidligt på dagen, hvorefter fiskeriet blev ret svært. Wang fangede senere på dagen en ca. 2,5 kg gedde, imens Bull missede et par 3-4 kgs gedder som huggede helt inde ved båden, men mere blev det dog ikke til.

 

    Wang med gedde på 5,0 kg/89 cm         og Bull med gedde på 5,3 kg/91 cm     

 

 

 

Torsdag d. 4. Oktober 2012

 

Bull var taget på solo-tur i sin lille nye sniger-gummibåd, og bevæbnet med spinnestangen og fluestangen lykkedes det at fange 5 mindre gedder, samt en virkelig pæn fluefanget aborre på 940 gram. Selvfølgelig for kort efter at finde ud af, at kameraet med selv-udløseren var løbet tør for strøm. Men dog stadig et par hyggelige timer i den nye båd, som også udløste de første fisk fanget fra denne.

 

    Bulls nye gedde-snige-maskine         Og en pæn 940 grams fluefanget aborre     

 

 

 

Tenerife d. 1.+2. Oktober 2012

 

Bull har været en tur på Tenerife, hvor der blev fisket efter alverdens rovfisk i havet på 2 fisketure. Første tur bød på en ca. 2 kg blå tun, en lille "Jack" og en meget lille "Gomper Grouper" (de bliver ikke meget større dog). På anden tur blev der fisket målrettet efter hajer og rokker, hvilket udløste et stort rokke-hug på stangen ved siden af, som dog aldrig kom helt op til båden.

Men dog alligevel en spændende oplevelse, og bare tanken om, at det kunne være Hammerhaj, Stingrays eller Goliath Grouper ved næste hug gjorde, at man hele tiden var lidt ekstra spændt.

 

Bull med ca 2 kg Bluefin-tun           En lille "Jack"             Og en  "Mini-Grouper"       

 

 

 

Lørdag d. 15. September 2012

 

Bull var en tur på Sjælland, og var smuttet på tur med Morten og Bjarke på en større Sjællandsk sø. Det blev til ca. 11 timer på vandet i hård blæst og træge gedder, som dog sidst på dagen alligevel meldte deres tilstedeværelse.

Dagens opskrift var klart, at det var agn som spinnere og jerkbaits, der lavede larm i vandet, og alt der blev fisket langsomt og forførende, var fuldstændig nytteløst. Bull noterede sig for dagens to største fisk på hhv. 6,2 og 5,3 kg, på en dag, hvor vi i alt fik 13 gedder i båden, og med størsteparten omkring de 2 kg og enkelte omkring 3-4 kg. Så selvom gedderne i perioder holdt pause og i timevis ikke deltog til underholdningen, så blev det alligevel en ganske udemærket udbytte, på en rigtig hyggelig dag på vandet.

 

Bull med gedder på hhv. 6,2 kg/100 cm og 5,3 kg/93 cm     

 

 

 

Søndag d. 2. September 2012

 

Så er efteråret kommet, og højsæsonen for geddefiskeri bør jo være gået ind. Og på en dag hvor vejret svingede utrolig meget, gjorde fiskeriet det også. Bull blev dagens store vinder, og noterede sig for i alt 2 gedder, som begge huggede på stor spinner, som var blevet tunet med lidt flash. Den ene var en pind, som blot blev afkroget ved bådsiden, og den anden var en virkelig flot 9,9 kgs gedde, der huggede hårdt, og tog et par hidsige udløb, inden den gled over netkanten.

 

Bull med pragt-gedde på 9,9 kg/107 cm

 

Wang tegnede sig for lidt flere fisk, og fik i alt 3 gedder og 1 virkelig flot aborre i båden. Hans største fangster var en tynd sen-sommer-gedde på 2,9 kg og 82 cm, samt en fin aborre på 920 gram, som lod sig friste af et oversize gummidyr.

 

Wang med tynd gedde på 2,9 kg/82 cm, og flot aborre på 920 gram

 

Op midt på dagen døde fiskeriet helt ud, og da vi pakkede sammen, havde vi ikke set skyggen af fisk i lang tid. Men stadig sejlede vi ind til land med et lille smil på læberne.

 

 

 

Søndag d. 26. August 2012

 

Da et af vores vante vande har det med at levere bedst på de tidlige timer, var vi taget lidt før af sted en normalt. Det skulle vise sig at være en udemærket idé. Efter ca. 15 minutters fiskeri, blev Bulls grub noget tungere end normalt, og efter en kort fight, kunne han lande sin største gedde i år, som var på 7,9 kg. Ikke længe efter havde Wang også fået trukket en pæn gedde i båden på endnu et gummidyr, og tegnede sig for dagens næststørste gedde på 4,6 kg. Vi havde flere gode tilbud, og fik begge et par gummidyr skambidt, men udover en mistet 3-5 kgs gedde fra Bulls side, så døde fiskeriet som så ofte før ud lidt oppe på dagen. Wang fik dog lidt gang i aborrene, og fangede et pænt eksemplar på 880 gram.

Da vi pakkede sammen havde vi i alt fanget 2 aborre og 6 gedder, og det der ellers startede som en rigtig lovende fisketur, endte med at virke som om, at alle gedderne havde forladt søen.

 

Bull med 7,9 kg/104 cm gedde                    Wang med 880 grams aborre     

 

   Wang med 4,6 kg/88 cm gedde               Og genudsætningen under vandet      

 

 

 

Søndag d. 12. August 2012

 

Så fik vi overstået sommerferien, og fandt endeligt tid i kalenderen igen til en fisketur. Desværre blev det aldrig den helt store fangstmæssige oplevelse, og da dagen var omme, havde vi landet i alt 4 gedder og 6 aborre, som blev fordelt ligeligt imellem os. Dagens største gedde var omkring de 2 kg, og dagens største aborre omkring de 300 gram, og en bagende sol gjorde ikke just fiskeriet lettere.

Dog fik vi alligevel en oplevelse med på vejen, da der fra morgenstunden svævede en fiskeørn højt over søen, og vi nåede lige at fange et billede, da den dykkede ned og fangede en fisk.

 

Wang med ca. 300 gram aborre                     Og fiskeørnen i nedslaget         

 

 

 

Onsdag d. 11. Juli 2012

 

På en dag, hvor himlen nærmest åbnede sig over os, og vi fik et sted imellem 20-30 mm. regn, var der godt gang i fiskeriet, selvom de helt store fisk dog udeblev. Det lykkedes os at lande ialt 25 gedder og 21 aborre, hvor Wang tegnede sig for de største aborre på hhv. 700 og 960 gram og med største gedde på 2,8 kg, imens Bull nappede de største gedder på hhv. 3,9 og 3,5 kg, og med største aborre på 400 gram. Langt størstedelen af fiskene blev fanget på UL-grejet, hvilket gav nogle rigtig gode fights.

Dagens sjove oplevelse var, da Bull fangede en aborre omkring de 400 gram, og trak en helt stime af rigtig pæne aborre ind til båden - Wang var hurtig til at opfatte situationen, og sænkede sin jig i vandet, og sekundtet efter havde hug af dagens største aborre på 960 gram.

 

Bull med UL-gedde på 3,9 kg       Og Wang med aborre på hhv. 700 og 960 gram        

 

 

 

Fredag d. 6. Juli 2012

 

Endnu en gang havde vi kun mulighed for at tage på en eftermiddagstur, på en dag, hvor gedderne var virkelig sommer-sløve på grund af den høje vandtemperatur. Det blev til i alt 10 meget små gedder og 9 aborre, hvoraf Wang tegnede sig for størstedelen, med 7 gedder og 5 aborre på hans konto. Det blev også Wang, der skulle få dagens eneste fisk af lidt størrelse, hvilket kom kort før lukketid i form af en ny PR aborre på 1160 gram og 44 cm, og endeligt kom han også over kiloet på aborre.

Så på en dag, hvor der ikke var særlig meget gang i fiskene med lidt størrelse på, var vi alligevel godt tilfredse, da turen gik hjemover.

 

Wang med 1160 g/44 cm aborre              Som jo selvfølgelig blev genudsat     

 

 

 

Søndag d. 24. Juni 2012

 

Igen var vi taget på en eftermiddagstur, og denne gang var det i silende regn de første mange timer. Heldigvis klarede det op sidst på dagen, hvor der også kom lidt gang i fiskeriet.

 

Bull gik målrettet efter gedderne med store agn, hvilket gav et par hug og en rigtig pæn gedde mistet helt inde ved båden. Wang havde taget sit UL-grej med igen, og fik på det landet i alt 5 gedder i den mindre ende, samt 9 aborre heribland flere flotte på 300-500 gram, og dagens største på 650 gram. Bull måtte nøjes med 2 mindre gedder samt lidt ærgelse over, at han havde efterladt UL-grejet derhjemme.

 

Wang med 650 gram aborre                     Og en mindre gedde til Bull   

 

 

 

Søndag d. 17. Juni 2012

 

Wang var taget afsted på en formiddagstur i pontonbåden. Det var en noget mere blæsende affære end sidst, men heldigvis var båden meget mere søstærk og mindre vindfølsom end forventet. Det var UL-grejet der blev satset på og størstedelen af fiskene blev fanget på de hjemmelavede squidspinnere. Det blev til 1 aborre og 6 gedder i båden, med de største på 2 kg. Mistede desværre et par rigtig pæne fisk på 4-6 kg, men underholdningen var bestemt i top.

 

Gedde på 2,0 kg               Fin lille aborre og gedde i spring under fighten 

 

 

 

Fredag d. 8. Juni 2012

 

Endnu engang blev det til en eftermiddagstur, men for en gangs skyld blæste det ikke helt så voldsomt. Wang havde fået ny og lettere UL-stang, som blev blev lystigt indviet på et par pindegedder og med årets første aborre. Bull holdt sig mere til det tunge grej efter de store gedder, men ligesom sidste tur var der ikke rigtig noget, der skulle lykkedes for ham, og han måtte tage til takke med 1 enkelt lille gedde helt henne mod slutningen af turen. Bull havde ellers flere bud efter sine agn heriblandt nogle rigtig pæne gedder. Heldigvis viste Wang sig mere effektiv, og landede først 5 mindre aborre, men havde også evnen ved de lidt større fisk, og fik ud af i alt 5 gedder også dagens 2 største på hhv. 5,8 kg/91 cm og 6,1 kg/96 cm.

 

Wang med et par flotte gedder på 5,8 og 6,1 kg 

 

 

 

Fredag d. 1. Juni 2012

 

Igen igen var det lykkedes os at finde den dag, det ville blæse absolut mest, at tage ud og fiske, og selvom det kun blev til en eftermiddagstur, så blev vi i den grad blæst igennem, med vindstød op omkring 20 ms.

 

Helt skidt skulle det dog ikke gå, da Wang virkelig havde tur i den, og landede i alt 4 gedder med de største på 6,1 kg/95 cm og en virkelig flot og velnæret gedde på 9,5 kg/108 cm, som gav en fantastisk fight med flere lange og hårde udløb. Bull missede et par pæne fisk i 2-5 kgs klassen, og lykkedes først sidst på turen at fange en gedde på 2,6 kg som dagens eneste til ham.

 

Wang med 9,5 kg/108 cm pragt-gedde

 

 

Wang med en flot gedde på 6.1 kg   Og en trøstepræmie på 2,6 kg til Bull   

 

 

 

Lørdag d. 25. Maj 2012

 

Grundet at det inden for kort tid var blevet sommer og meget varmt i vejret, havde vi valgt at tage til en sø, hvor der skulle være gode chancer for et par pæne arborre. Det skulle dog vise sig, at være et godt valg, men ikke på grund af aborrene - Ja faktisk fangede vi ikke en enste, og havde kun et par følgere.

 

Til gengæld var der rigtig godt gang i gedderne, og endda nogle rigtig pæne af slagsen. Wang fangede i alt 4 gedder på hhv. 2,9 - 3,0 - 5,3 og 5,6 kg, hvor den sidste desværre blødte lidt, grundet en yderst besværlig krogning. Den svømmede dog fint væk igen, og virkede ikke synderligere mærket af strabasserne. Bull var lidt langsom i opstarten, men hen på dagen fangede han først en gedde på 2,8 kg og derefter en på 6,4 kg, men desværre også mistede en fisk i samme kaliber, da den tog et udløb ind i ankertovet, hvor krogene satte sig, og fisken uden problemer kunne afkroge sig selv.

 

Så en lidt underlig dag, hvor vi havde regnet med at skulle fange en del aborre, da vi forventede, at det ville være for varmt for gedderne, men hvor vi på det bedst tænkelige måde blev modbevist.

 

Wang med et par flotte gedder på 5,3 og 5,6 kg 

 

Bull under en figth og med en flot gedde på 6,4 kg

 

 

 

Søndag d. 20. Maj 2012

 

Wang var på vandet et par timer, for at teste sin nye pontonbåd. Der blev pakket en grejæske, jerkbait- og fluestangen. Det blev til 2 pinde gedder i båden, en håndfuld hug på begge fiskemetoder og en 3-4 kgs gedde mistet helt inde ved båden. Det er en super fed lille fiskemaskine, som opfylder de fleste behov og er en meget god erstatning for flyderingen. Den er utrolig nem at komme rundt i og så kan man stå op i den, som jo er væsentligt når man bl.a. fisker med jerkbait.

 

   Første gedde i den nye båd                         Wang's nye pontonbåd  

 

 

 

Onsdag d. 16. Maj 2012

 

Bull havde lokket kæresten med på fisketur under en tur til Sjælland, og det blev til ca 9 timer i hård blæst på en åben sø, og en landsyg kæreste om aftenen. Endnu en gang blev det til en tur i en udlejningsbåd, hvor der kun var et drivanker, og altså ikke mulighed for at ligge fast og fiske nogen steder - Noget der snart er ved at blive en dårlig tradition.

Der var i perioder godt gang i fiskeriet, og Bull lykkedes med at lande i alt 18 gedder op til 3,6 kg, som alle blev taget på jerkbaits, hvilket var det eneste der virkede på dagen.

 

            Bull med gedder på 3,5 og 3,6 kg                    Og så lige en genudsætning

 

 

Fredag d. 11. Maj 2012

 

Vi havde lige fået plads i kalenderen til en lille eftermiddagstur, på en dag hvor det igen igen blæste godt over 10 ms. Der var dog rigtig godt gang i gedderne, og det lykkedes os at lande intet mindre end 24 gedder, som blev ligeligt fordelt med 12 til hver. Desværre blev det dog heller ikke denne tur, at vi igen fik kontakt til nogle af de større fisk, og dagens største var på 2,2 og 2,7 kg. Og mange af gedderne var faktisk rigtig små.

 

Wang med gedde på 2,2 kg          Bull med gedde på 2,7 kg og årets mindste        

 

 

 

Lørdag d. 5. Maj 2012

 

Så skulle den nye motor prøves af, hvorfor valget var faldet på en større midtjysk sø - Desværre blev det ikke lige den optimale dag til sejlads, da 10-18 ms vind konstant over hele dagen, trak store bølger hen over søen. Motoren gjorde det dog ganske udemærket, især når den ikke lige skulle presse os op imod vind og bølger.

 

Desværre må vi erkende, at vi rent fangstmæssigt er inde i en bølgedal, og ud af 9 timer på vandet, havde vi 3 hug under trolling, imens intet af vores mere opsøgende fiskeri virkede. Vi fik en fisk i båden hver, uden at de dog blev særlig store, og vores start på sæsonen må vel betegnes for en anelse sløj.

 

Wang med gedde på 3,8 kg   Bull med gedde på 2,7 kg... Og under lidt vandsport   

 

 

 

Tirsdag d. 1. Maj 2012

 

Geddepremieren: Blev desværre lidt af en Tycho Brahes Dag, hvor intet rigtigt gik, som det skulle. Da vi ikke havde mulighed for at tage en tur i vores egen båd, havde vi 14 dage i forvejen booket båd i et for os nyt og spændende fiskevand. Vi kørte 125 km, købte fisketegn og lejede nøgle til båden, slæbte alt oppakning og stænger ca. 800 meter ud til bådbroen, for at finde ud af, at alle bådene var taget - Så vi måtte vende rundt, og slæbe det hele retur, og køre ned og få pengene tilbage.

 

Efter et par opkald, havde vi dog alternativet klar, og så på farten igen. Denne gang var der en båd klar til os, men af en eller anden grund, så var ankeret blevet fjernet - Og det selvfølgelig på en dag med vind omkring 10-15 ms. Heldigvis havde vi taget et drivanker med - Ja, altså indtil karabinhagen på en eller anden måde fik sig vristet fri, og forsvandt i dybet - Så vi måtte søge tilflugt i sivene, og kunne ikke komme til at fiske de områder, vi gerne ville.

 

Heldigvis blev det dog ikke en 0-tur, da Wang fangede en gedde på omkring 1½ kg, og missede et par bud efter agnen, af nogle lidt større fisk, imens Bull lykkedes at lande 4 gedder med de største på 2,7 og 3,8 kg, men tilmed missede 5-6 hug.

 

Selvfølgelig sluttede dagen af med, at Bull fik bidt et forfang over, og fik ødelagt noget i hans spinnehjul, ligesom Wang sprang linen i et kast på sit vertical-sæt, hvilket bevirkede, at linen skar sig helt ned i spolen -  Derefter ville vi ikke udfordre skæbnen yderligere, og pakkede sammen for dagen.!

 

       Bull med gedder på hhv. 2,7 og 3,8                    Og Wang med en pind

 

 

 

Lørdag d. 14. April 2012

 

Sidste år havde vi fravalgt den obligatoriske sildetur, da vi mente, at vi havde rigeligt med agnfisk. Det endte dog med, at vi løb tør i slutningen af efteråret, så det var med længsel, at vi igen tog til Hvide Sande, for nu skulle fryseren fyldes godt op.

 

Det må vi sige lykkedes, og vi slog også alle tiders rekorder, og hev ikke mindre end ca. 32 kg ind, fordelt på 273 sild. Sildene var lidt mindre end dem, som vi fangede forrige år, men til gengæld var der masser af dem, og stadig i en god agn-størrelse. Og så kan vi nok prale af, at vi efterhånden er ved at have godt styr på teknikken, og det var et fåtalt af gange, at vi hev linen ind, uden at der var minimum 1 sild til spanden.

 

       Bull og Wang begge med 4 sild af 5 mulige            Og så lige lidt kvalitetstid

 

 

 

Fredag d. 30. Marts 2012

 

På det der nok bliver den sidste tur inden fredningen, måtte vi igen desværre nøjes med små gedder, og det er vores klare opfattelse, at gedderne i den pågældende sø, er gået i gang med legen. 15-20 gange var der bud efter vores agn, og Bull lykkedes med at lande i alt 6 mindre gedder, imens Wang viste sjælden uskarphed, og missede samtlige hug.

Det blev også en dag i vejrets vold og magt, og med vindstød omkring de 20 m/s, så satte det en stor begrænsning for, hvor vi kunne komme til at fiske, da ankeret overhovedet ikke kunne holde båden stationært, med mindre den landede i sivene.

 

Som status på vores uge, må vi nok erkende, at det har været en anelse skuffende rent fangstmæssigt, og i alt 21 gedder, hvoraf kun de 2 af dem var store nok til, at vi gad veje dem - Lidt sløjt, for der er virkelig blevet fisket igennem, og alt er blevet afprøvet. 

 

   Bull med endnu en pinde-gedde                        I læ for bølger i sivene             

 

 

 

Tirsdag og onsdag d. 27. + 28. Marts 2012

 

Vi var taget på fisketur med overnatning ved en større midtjysk sø, hvor planen var, at vi skulle trolle/dørge store woblerer, gummidyr mm., for at få nogle af de helt store sømkasser på krogen her inden fredningen. Førstedagen blev en smuk dag, men desværre var der ingen gedder, der var med på idéen med trolling, og efter ca. 8 timer med metoden, og en mistet pindegedde ved båden, trak vi stængerne op og søgte en vig med lidt lavere vand, og hev et par jerkbaits frem. Dette viste sig at være en god beslutning, og i løbet af et par timer havde Wang 4-5 hug og 2 gedder i båden med den største, en lang og tynd en af slagsen, på 2,5 kg. Bull lukkede dagen med at fange en gedde på 4,3 kg, og derefter døde fiskeriet ud igen. Alle gedderne blev i øvrigt fanget på Mark Ellyatts fine håndlavede jerkbaits, som var det eneste der på tidspunktet vikrede for os.

 

Dag to havde hele tiden været et åbent kapitel, og det endte med, at vi kørte videre til et åløb med flere store vige. Det viste sig desværre at være en dårlig beslutning, og uanset hvad vi prøvede, så hverken så eller mærkede vi noget til fisk den dag. Dagens højdepunkt var klart grillpølserne ved bådbroen, som jo er obligatoriske på disse ture.

 

Her bagefter må vi erkende, at vi havde håbet på et større udbytte, men heldigvis fik vi da et par fine gedder op, og fik for alvor testet båden igennem. Derudover så var det et par virkelig hyggelige dage i godt selskab og med nogle helt fantastiske oplevelser.

 

      Bull i forsøget på at finde fisk under trolling             Og 4,3 kg gedde på jerkbait

 

Wang i fight, håndlanding og præsentation af 2,5 kg gedde taget på jerkbait

 

Grilles skulle der, og for første gang i en båd - Og dagen efter ved en lille bådbro

 

 

 

Søndag d. 25. Marts 2012

 

Dagens tur blev en kortere en af slagsen, og vi havde blot pakket en rygsæk med lidt blandede swim- og jerkbaits og på med et par waders, for så at besøge et nogle udvalgte kanaler, som længe var blevet forsømt. Det blev dog kun til 2 små gedder til Bull, imens Wang måtte nøjes med et par følgere.

Vejret var dog også til den varme side, og op på dagen fortrød man lidt, at uldsokkerne alligevel var kommet på.

 

  Bull med kanal-pinde-gedde                  Og smuk morgenstund ved kanalen

 

 

 

Lørdag d. 24. Marts 2012

 

Traditionen tro er der dømt gedde-bonanza her ugen inden fredningen, og denne gang er der planlagt en række fisketure herhjemme i Danmark, da sidste års sats til Skærgården jo ikke var nogen stor fangstmæssig oplevelse - Så de kommende dage vil der løbende komme flere fangstrapporter, hvis vi altså fanger noget.

 

Dagens tur blev forhåbentlig ikke ugens fangstmæssige højdepunkt, da vi overhovedet ikke kunne få de store gedder i tale. 10 gedder blev det dog til, og med en ligelig fordeling med 5 til hver, så var det da heller ikke helt skidt. Dog anslås dagens største til at have været omkring eller måske lige over de 2 kg, og ingen af de missede hug virkede meget større. Alle fiskene blev derfor blot afkroge ved bådsiden, og dette billede af en lille og lettere overambitiøs gedde blev klart dagens bedste.

 

Pindegedde der gik amok ved båden

 

 

 

Fredag d. 16. Marts 2012

 

Endeligt fik vi tid i kalenderen til en fisketur igen, og selvom det kun blev til en eftermiddagstur i tæt tåge, så var det nærmest en lettelse, atter at være ude at fiske.

 

Fiskeriet var dog noget dødt til at starte med, men sidst på eftermiddagen kom der et regulært hug-periode. Dette var Wang bedst til at udnytte, og landede i alt 4 gedder imellem 2,4 og 3,2 kg indenfor ganske kort tid, alt imens Bull blot måtte nøjes med et enkelt sløvt hug og ca. 2 sekunders fight, før gedden hoppede af krogen igen.

 

Til gengæld fik vi indviet vores nye båd, og vigtigst af alt fik vi også trukket et par gedder op i den. Så selvom fiskeriet aldrig blev hæsblæsende, så var det nu alligevel en succes på mange områder.

 

                          Wang med gedder på hhv. 2,9 og 3,2 kg

 

      Indvielsen af båden, som ifølge ondfisk-skik jo skulle døbes i en omgang øl 

 

Læs mere om vores nye båd i artiklen Ombygning af Linder 400, som løbende vil blive opdateret, som projektet skrider frem.

 

 

 

Søndag d. 29. Januar 2012

 

Imod alle odds tog vi af sted, i håb om at søen ikke var helt frosset til. Efter lidt ”isbrydning” i kanten, lykkedes det os at komme ud på lidt åbent vand. Men en meget, meget lav vand- og lufttemperatur, gjorde at kastefiskeriet nærmest var umuligt, da liner, hjul og stænger frøs fuldstændigt til. Det lykkedes dog Wang at fange en enkelt på død agnfisk, inden vi indstillede fiskeriet. En fin, men noget sløj gedde, på 77 cm og 4,0 kg.

Wang med gedde på 4,0 kg/77 cm fanget på død agn

 

 

 

Søndag d. 22. Januar 2012

 

Da Bull blevet inviteret på "guidet" fisketur af René på hans hjemmebane, blev tingene ikke overvejet særlig længe. Dog var det guiden, der stod for dagens to første hug, som han bevidst og yderst professionelt fik afkroget på lang afstand af båden. Generelt var fiskeriet lidt sløjt, og det var først langt oppe på dagen, og efter at have skiftet plads, at det lykkedes Bull at fange en fin gedde på 5 kg og 87 cm, på et ca. 45 cm gummidyr. Det viste sig desværre også at blive dagens eneste gedde, men med godt selskab og til tider godt vejr, så var humøret alligevel højt, da vi sejlede ind igen - Og tak for turen René.

 

Bull med gedde på 5,0 kg/87 cm fanget på gummidyr

 

 

 

Søndag d. 15. Januar 2012

 

Weekendens fisketur startede ikke helt så glat, som vi havde håbet. Første sø vi ankom til var fuldstændig lukket af is grundet en omgang hård nattefrost, og det samme gjorde sig gældende for vores andet valg. Heldigvis lykkedes det os at finde et "åbent" geddevand, men her havde frosten også påvirket vandtemperaturen voldsomt.

 

Bull lykkedes med at fange en gedde på 2,1 kg, og Wang havde et enkelt hug, men ellers så vi ikke mere til gedderne i denne omgang. Det blev heller ikke til helt så mange timers fiskeri, som vi havde håbet, grundet køretiden fra sø til sø, men det var da heldigvis ikke helt forgæves. Og enhver tur i januar, hvor der kommer fisk i båden, er jo som udgangspunkt en lille succes.

 

Flot solopgang over en frossen sø         Bull med dagens eneste gedde på 2,1 kg

 

 

 

Søndag d. 8. Januar 2012

 

Så fik vi skudt gang i 2012, på en dag, hvor det efter januar-forhold var helt fantastisk mildt vejr. Især når vi tænker tilbage på de sidste 2 års vintre, hvor vi ved denne tid oplevede at køre fast i snedriver med bil og bådtrailer, var ved at fryse fast med båden, da isen lukkede sammen omkring os, samt flere gange havde liner der frøs fast i stangøjerne og lineguiden, så kunne vi ikke have ønsket en bedre start på året.

 

Det blev også en dag, hvor fiskeriet var ganske hæderligt, og for første gang i lang tid, lykkedes det os at lande et to-cifret antal gedder. Wang tegnede sig for turens tungeste på 6,0 kg/91 cm samt 4 pindegedder, imens Bull fangede 3 pindegedder, 2 omkring eller lige over de 2 kg, en gedde på 3,3 kg, samt en pæn gedde på 5,8 kg//92 cm. Så med i alt 12 gedder i båden og begge med en over de 5 kg og en forholdsvis ligelig fordeling af fangsten, så kunne vi ikke have ønsket os en bedre start på året.

 

Og hvor er det da rart, at vi ikke skal starte endnu et år med en beretning om, hvor svært det har været, eller hvor dødt fiskeriet er.!

 

Wang med 6,0 kg/91 cm gedde                   Bull med 5,8 kg/92 cm gedde

 

 

 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 -

 

Ondfisk-teamet

 

 

Thomas Wang

Bosiddende i Esbjerg-området.

 

Yndlingsfiskemetode er store gedder på jerkbait og gerne i perioden, hvor de kan fiskes på helt lavt vand.

Elsker det adrenalinkick man får, når gedderne tager agnen hårdt og aggressivt. Ynder også en langsom swim-bait, en hurtig spinner eller en tur med fluestangen.

 

Fisker også en del på de jyske kyster efter bl.a. havørreder.

 

Båd: Linder 355 Sportsmann.

 

PR-gedde: 13,6 kg

 

Skriv til Wang.

 

 

Ronnie Bull

Bosiddende på Hornsherrede imellem Roskilde- og Isefjorden på Sjælland.

 

Yndlingsfiskemetode er store brakvandsgedder på fluestangen, og ynder selv at binde fluerne, tilpasse forfang, liner og alt hvad dertil hører. 

Står heller ikke af vejen for fiskeri med jerkbait, store gummidyr eller en kæmpe spinner som helst skal "Burnes".

 

Besøger også jævnligt Roskilde og Isefjorden efter havørrede, aborre eller bare hornfisk for sjov.

 

Båd: Linder 400 Sportsmann.

 

PR-gedde: 10,5 kg

 

Skriv til Bull

 

Ondfisk.dk © 2008