Året der gik:

 

 

9,9 kg/111 cm på agnfisk til Wang 

 

 

8,4 kg/103 cm på grub til Bull

 

 

6,5 kg cm på jerkbait til Wang

 

 

7,5 kg/100 cm på agnfisk til Bull

 

 

83 cm på agnfisk til Wang 

 

 

99 cm på agnfisk til Bull

 

 

 

Her finder du fangstrapporter fra 2013

 

 

 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 -

 

 

Så gik der endnu et år, men også et af dem, hvor vi desværre må erkende, at det ikke blev til helt så mange fisketure, som vi havde håbet. Dog blev det stadig til et par særdeles pæne fisk, men igen lykkedes det os at få en årets største på 9,9 kg, som tilfaldt Wang på en langsomt dørget agnfisk, og leverede en af de bedre fights, vi har oplevet til dato. Bulls største var på 8,3 kg, og leverede også god underholdning, da den huggede helt inde ved båden, og tog et monster udløb lige efter.

 

Fremtiden vil desværre nok også komme til at indeholde flere solo-ture for vores vedkommende, da Bull i slutningen af 2013 flyttede til Sjælland. Det bevirker selvfølgelig, at turene skal planlægges, men også at vi nok kommer til at besøge de danske kyststrækninger noget mere, da det unægtelig er lidt lettere at tage et par waders med, end at sætte en båd i vandet alene.

 

Men der er ingen planer om at lukke siden, og heller ikke om at vi ikke i fremtiden skal fiske sammen - Men det er selvfølgelig klart, at der bliver lidt længere imellem mulighederne.

 

 

Lørdag d. 9. November 2013

 

På trods af at vejrudsigten sagde regn, regn og atter regn, så skulle vi da lige ud og lufte grejet lidt. Dagen startede egentligt ok, hvor vi begge mærkede fisk efter kort tid. Det døde desværre ligeså hurtigt igen og fiskene var meget svære at lokke til at hugge. Det lykkedes dog Wang at lande 4-5 gedder, med den største på 73cm. Bull lykkedes det ikke rigtigt for og han måtte nøjes med nogle hug og en mistet fisk. Da vi efter ca. 3½ times fiskeri, var blevet godt våde og kolde, besluttede vi os for at pakke sammen, mens der var lidt ophold i vejret.

Wang med gedde på 73cm

 

 

 

Onsdag d. 9. Oktober 2013

 

Så fik vi endelig tid til en fisketur igen, og det var noget, vi havde set frem til med længsel.

 

Det blev tilmed en ganske god tur, hvor vi fik i alt 9 gedder i båden. Det var en af de dage, hvor gedderne ikke rigtig gad det aktive fiskeri, og der gik derfor ikke længe før, at de første agnfisk hang ud over båden. Men det var først, da vi begyndte at dørge rundt, at der for alvor kom gang i fiskeriet. Wang var nærmest ustoppelig, og hans agnfisk fik i perioder kun få minutter i vandet, inden at han igen havde hug. Desværre var det ikke lige hans dag mht. at kroge gedderne, og han tegnede sig på dagen kun for 4 gedder i båden, men også for utrolig mange mistede fisk, herunder nogle i 5+ klassen.

Bull var derimod mere selektiv, og hans første hug gav en gedde på 99 cm og ca. 7 kg. Han nåede dog også at smide en 5+er helt inde ved båden, inden han imod alle odds på en grub fik et voldsomt hug. Efter en kort men utrolig hektisk fight kunne Wang nette dagens største gedde på 103 cm og 8,4 kg.

 

Så alt i alt en ganske god dag - Og hvor var det rart at fange lidt pæne tandfisk igen.

 

Turens klart største gedde på 103cm og 8,4 kg.

 

 

Wang med gedde på ca. 70 cm                  og Bull med gedde på 99 cm

 

 

 

Søndag d. 26. August 2013

 

Så blev sommerferien overstået, og sensommerens første tur var planlagt. Desværre mødte vi op til en fuldstændig algegrøn sø, og efter et par timers fiskeri uden overhovedet at have se fisk, så blev båden pakket sammen.

 

Vi besøgte et par mindre søer på vejen hjemover, og Wang lykkedes endda at fange en lille-bitte gedde, og havde et par følgere. Bull måtte nøjes med en enkelt sløv følger, og dagens højdepunkt var næsten en kold øl på bænken herunder.

 

Wang nyder stedet mere end fiskeriet

 

 

 

Uge 31 - 33 Bull i Sverige

 

Bull har holdt sommerferie i Sverige, og havde taget gummibåd og fluestang med på turen - Det blev til adskillige ture, men desværre også uden de helt store fangster, hvilket nok primært skyldes vandtemperaturer fra 20 og helt op til 26,9 grader, som havde gjort gedderne lidt sløve.

Det blev dog til en 7-9 gedder med de største omkring 2,5 kg, men hvad næsten er mere interessant at vise er, noget af den prægtige natur, som man oplever "Hinsidan".

 

Sverige er nu er skønt sted, og man bliver gang på gang betaget af naturen

 

 

 

Lørdag d. 6. Juli 2013

 

Eftersom geddefiskeriet i sommervarmen ofte kan være med blandet succes, så havde vi planlagt en aften/natte tur. Planen var simpel - At starte turen inden solnedgang, og så fiske så længe at det var umagen værd - Og det skulle vise sig at være en ganske god ide.

 

Efter en halv til en helt times fiskeri, lagde Bull ud med at fange 2 gedder omkring kiloet på fluestangen, imens Wang på en mindre selvlysende jig fik et par mindre aborre i tale. Så kom der ellers gang i fiskeriet, og da der først blev serveret en agnfisk, så gik der ikke længe inden, at Wang fik en gedde på 82 cm. Da lyset var aftagende, så blev det aktive fiskeri pakket lidt sammen, og dørgefiskeriet blev taget i brug. Efter 3-4 minutter fik Wang et hug på en dørget sild, og en hektisk fight kunne begynde. Gedden tog flere dybe og voldsomt hidsige udløb, og der skulle gå 5-10 minutter, før vi første gang fik fisken at se ved båden. Vi fik den dog sikkert i nettet, og målt og vejet til 111 cm og 8,5 kg. Den havde et kæmpe hoved, og var rigtig bred over ryggen, og da den lå i vandet i casen, var troen der ellers på de 10+, men sådan skulle det desværre ikke gå. Lidt senere fangede Bull en gedde på 80 cm og kort efter tog Wang en på 73 cm. Men lige så pludseligt som det hele var startet, så døde fiskeriet ud igen.

 

Da vi ikke havde mærket fisk i 2-3 timer pakkede vi sammen, men stadig med en fornemmelse af, at det nok ikke var sidste gang, at det sene sommerfiskeri blev praktiseret.

 

Turens klart største gedde på 111 cm og 8,5 kg.

 

 

Wang med gedde på 83 cm....                   og Bull med gedde på 80 cm

 

 

 

D. 29. Juni 2013

 

Endnu en båd er kommet i stalden, og da muligheden bød sig for et par timer ved fiskevandet, så skulle den selvfølgelig indvies. Som altid skulle båden have en sjat øl og et par kloge ord med på vejen, inden jomfrusejladsen kunne begynde.

 

Desværre var fiskeriet ikke just, hvad vi havde håbet på, og vi mærkede intet til fisk de første 3 timer på vandet. Fiskene vågnede dog så småt op inden vi skulle til at pakke sammen, men udover et par missede hug fra Bull og en pæn 3+er samt 3 mindre gedder til Wang, så blev det ikke til det helt store.

 

Ang. båden, så er det en Linder 355, som er tiltænkt at blive bådparkens letvægter - Med en egenvægt på sølle 70 kg, så kan man snildt bære rundt på den 2 mand, hvilket gør den noget lettere at søsætte flere steder, hvor slæbestederne ikke er så gode. Den har en rigtig fin størrelse, og selvom vi jo har vænnet os til pladsen i 400eren, så føltes 355eren slet ikke så lille. Nu er hovederne så lagt i blød for, hvordan man kan øge komforten lidt, uden at den skal tage for meget på i vægten.

 

Den ny båd skulle vanen tro have en sjat øl, inden der skulle fanges gedder

 

 

 

April til Juni 2013

 

Bull har af flere omgange været ude og fiske hornfisk i en "lokal" fjord - Og da de kære næbdyr jo også er nogle glubske rovfisk, så skal de jo så afgjort også nævnes her på siden.

 

Indledningsvist blev der brugt silketråde i stedet for kroge, men det er mildt sagt noget møg at sætte fiskene ud igen, når deres tænder er viklet fuldstændig ind - Så opsætningen blev hurtigt ændret til små efterhængte trekroge, hvilket dog giver flere mistede fisk, men også gør genudsætningen markant lettere. På trods af dette, er det på 5-6 ture stadig blevet til 20-30 af de hurtigsvømmende og særdeles aggressive sølvblanke torpedoer, og det er helt klart et fiskeri, der giver god underholdning. Flere gange er blinket blevet kastet ud af vandet, når det er blevet angebet nedefra, nogle gange ser man 4-5 fisk nærmest svømme sammen i iver om at bide i blinket, og at der jævnligt kommer en hurtig trykbølge bag blinket er jo også altid god underholdning. Bestemt et fiskeri der kan anbefales, og bedst af alt - Så er det forholdsvis simpelt.

 

Det er blevet til en del hornfisk - Store som små

 

 

 

D. 15. + 16. juni 2013

 

Lars havde inviteret os, samt Bjarke og Morten, på en omgang brakvandsgedde-fiskeri med overnatning og en varm grill om aftenen på Sydsjælland.

 

Det blev til et par hyggelige dage, hvor de høje vandtemperaturer og den blå himmel nok satte en dæmper på fiskeriet - Heldigvis havde vi forinden fabrikeret nogle super fede spin-fluer, som i den grad reddede turen. På de 1½ dag vi fiskede, blev det til 4 gedder i båden og mindst det dobbelte antal mistede, da gedderne ofte huggede lidt forsigtigt eller helt ved siden af agnen - Men når de så endelig fik fat i krogen, så var de til gengæld helt vilde, og leverede for størrelsen nogle hidsige fights. Alle fangsterne og stort set alle hug fald på spinfluerne. Selv jerkbaitfiskeriet måtte for en gangs skyld se sig slået.

 

Men et stort tak til Lars for det fine initiativ, samt villigheden til at lege guide og åbne dørene for et par sære jyder - Og om muligt et par endnu mere sære Københavnere.

 

Bjarke og Morten i deres "mini-kutter"        Og Bull med turens første brak-gedde   

 

Wang med et par pæne fisk - Herover turens største på 80 cm

 

 

 

Søndag d. 9. Juni 2013

 

Sommeren er kommet, og så skal der jo vanen tro fiskes lidt efter de sortstribede. Planen var lagt, og starten af fisketuren var god, da vi begge fangede en aborre i første kast. Som så ofte med den slags, så blev vi nok lidt "fartblinde", og fik aldrig taget nogen billeder af de 10-12 trods alt pæne fisk, der toppede omkring de 200-300 gram. Men da lufttrykket i løbet af dagen dalede, gjorde fiskenes interesse det samme, og det hele døde fuldsændigt ud.

Heldigvis fik Wang lige en gedde i tale, og så måtte den finde sig i at komme op i tørvejret og blive vist frem for kameraet et kort øjeblik.

 

Dagens eneste gedde

 

 

 

Søndag d. 5. Maj 2013

 

Så fik vi endeligt lidt gang i gedderne igen, og på en dag, hvor fiskeriet var delt op i 2 perioder, lykkedes det os at lande 22 fisk i alt. Wang tegnede sig for 12 gedder med de største på 6,5 kg, 4,4 kg, 3,6 kg, imens Bull fangede 10 gedder med de største på 3,9 kg, 3,7 kg.

Generelt var alle fangsterne blevet noget større, og mange af de fisk vi fik i båden var omkring 2-4 kg. Da solen omkring middag kiggede frem, satte det også en dæmper på fiskeriet, og det var tydeligt at mærke, at de større fisk fortrak sig lidt, imens de helt små pinde så turde kigge frem.

 

En anden sjov detalje ved fisketuren var, at stort set alt kunne fange fisk - Vi havde fangster på spinfluer, jerk- og swimbaits, store spinnere, agnfisk både fisket stationært og dørget, så det var ikke rigtig nogen regler for, hvad der virkede. Men det er jo et godt tegn på, at de kære gedder er ved at være i "Maj-humør", hvor de oftest bare kaster sig hæmningsløst over alt, der ligner mad... Fedt.!

 

Bull med et par pænere gedder fra dagen - Og Wangs hånd efter et mindre slagsmål

 

Wang med flere af de pænere gedder herunder 3,6 kg. - 6,5 kg. - 4,4 kg.

 

 

 

Torsdag d. 2. Maj 2013

 

Efter den lidt sløve premiere, havde vi besluttet os for, at det var på tide med et nyt lille eventyr - Helt tilfældigt faldt valget på en sø, hvor man måtte bruge elmotor, og vores nykøbte frontmonterede/GPS-styrede af slagsen, fik lov til at komme i aktion.

 

Efter lidt over to timers kørsel, ankom vi til destinationen, som længe har været i overvejelserne. Ude på vandet måtte vi dog søge lidt, før vi fandt gedderne, men da vi så først fandt dem, var de der til gengæld i hobetal. De huggede hårdt og af flere omgange, og gik ofte fuldstændig amok under fighten - Sådan som en majgedde bør gøre. Det blev igen til 14 fisk, og denne gang var det Bull der nappede 8 fisk, imens Wang fangede 6 stk. Bull tog dagens største omkring 3 kg, men flere af fiskene lå omkring 2 - 2½ kg, så gennemsnitsstørrelsen var noget højere end dagen forinden.

 

Da vi forlod vigen for at afsøge andre dele af søen, forlod vi også gedderne, og mere blev det ikke til den dag - Pudsigt nok, så havde man på denne dag mere følelsen af succes, selvom antallet blev det samme som dagen før, og den største gedde kun var marginalt større. Det har nok været fornemmelsen af en ilter majgedde, der har manglet på præmieren.

 

Det nyeste legetøj i aktion                     Nej nej - Det går den forkerte vej

 

Lidt større den dagen før, men stadig ingen store raketter

 

 

 

Onsdag d. 1. Maj 2013

 

Geddepremieren: Dagen vi med længsel havde set frem til, var nu endelig kommet. Det føltes som evigheder siden, at vi sidst havde fisket gedder med bare lidt succes, men nu skulle det være.

 

Desværre måtte vi dog sande, at alle de store gedder, vi havde drømt om, ikke havde helt samme holdning til årets store geddedag, som vi havde. Det blev til i alt 14 gedder i båden fordelt med 8 til Wang og 6 til Bull. Nogle af gedderne var endog rigtig små, og dagens største på 2,6 kg tilfaldt Wang. I erkendelse af, at de store gedder var fraværende, blev det til de små jerks på UL-grejet, der blev dagens foretrukne våben, for bare at få lidt underholdning ud af det.

 

En mærkelig lille detalje var i øvrigt at holde 1. maj, mens alle buske og træer stadig stod helt nøgne.

 

   En smuk morgen ved søen                     Men temperaturen var stadig vinterlig

 

Et par af de store fangster på præmieren

 

 

 

Lørdag d. 13. April 2013

 

Årets sildetur satte igen rekord, men denne gang var det desværre, at det blev vores dårligste silde-/ang-tur til dato. Den forlængede vinter havde nemlig skubbet tidspunktet for, hvornår sildene trak ind mod fjordene.

Heldigvis så er vi ikke sådan lige ved at løbe tør, og med lidt til at hjælpe på humøret, så blev det traditionen tro et festligt indslag midt i fredningsperioden - Men nu må det altså godt snart blive gedde-fiske-tid.

 

Frisk agnfisk og lidt godt til sjælen

 

 

 

Søndag d. 31. Marts 2013

 

I vanlig stil havde vi oprindeligt planlagt en række fisketure inden fredningen, men grundet den tilbagevendte vinter, blev de planer desværre forpuret.

 

På sidste dagen inden fredningen, var Wang taget ud et par timer, for at teste sin nye jerkbaitstang, Strike Pro Connector. Termometeret i bilen viste -7 grader ved ankomst til vandet, så det var noget mere end de par minus grader de havde lovet. Helt absurd og frustrerende på denne årstid, når man gerne bare vil fiske lidt gedder. Heldigvis var alt vandet ikke frosset til is, men det var meget svære forhold, da stangøjer, hjul m.m. blev ved med at fryse til. Efter kort tids fiskeri, meldte den første sig. En 3 kilos gedde, som afkrogede sig selv helt inden ved båden. Efterfølgende havde Wang 3-4 hug og en meters gedde som følger, men de virkede meget sløje, samtidig med at modhugs refleksen ikke helt var tip top. Nu er der så endnu en måneds venten, inden vi forhåbenligt kan få lidt gang i fiskeriet.

 

          Wang´s nye jerkbaitstang            Temperaturen ved ankomst til fiskevandet

 

Bull har derimod været en tur på Sjælland, hvor det store anstrengelser til trods ikke lykkedes at finde et åbent geddevand. Så for at få styrret de kraftigste fiske-abstinenser, blev det til en række ture til kyst og de isfri dele af fjordene, for at se om der var et par kolde havørreder, der var tøet op. Fangsterne udeblev dog, hvorfor den varme kaffe og de røde kinder blev højdepunkterne - Udover selvfølgeligt, at det dog kurrerede det værste af kløen i kastearmen og trangen til at få lidt frisk luft.

 

Højdepunktet på fisketurene var den varme kaffe ved det kolde vand

 

 

 

Søndag d. 3. Marts 2013

 

Kong-vinter er endeligt ved at slippe grebet om vores fiskevande, og det skulle selvfølgelig fejres med en fisketur. Og det på en rigtig fin forårsdag, hvor temperaturen kom op på intet mindre end 6 grader.

Det blev desværre ikke til det vildeste fiskeri, idet dagen bød på en fisk i båden til Bull, og en misset til Wang - Begge hug faldt på sild dørget langsomt efter båden. Til gengæld var Bulls gedde var en rigtig flot og tyk madamme på 7,5 kg fordelt på kun 100 cm. Typsik for årstiden leverede fisken ikke just nogen hektisk fight, men gik bare langsomt og tungt, og det var først da den passerede netkanten, at det gik op for os, at det faktisk var en ganske fin fisk.

 

Bull med 7,5 kg/100 cm gedde

 

 

 

D. 6. + d. 10. Januar 2013

 

Bull har tilbragt et par uger på Sjælland, og har fået fedtet sig ind til lidt fiskeri på en privat sø, som er blevet besøgt et par gange med gummibåd og fluestangen.

Første tur gav 8 gedder i båden, hvor den største nok var omkring 2,5 kg., men et herligt fiskeri, hvor gedderne huggede uden hæmninger, og ofte gerne på det helt lave vand, hvor det blevet til et par spektakulære hug og fight-sekvenser.

Anden tur var lige på vippen til, at vinteren igen satte ind, og spøjst nok, så var det pludselig den anden ende af søen, der fiskede godt. Her blev det "kun" til 4 gedder med de 2 største på 3,8 kg (kunne godt være den samme fisk), men adskillige lidt sløve hug og missede fisk blev det dog stadig til. Så alt i alt en fornuftig start på året, og med et yderst aktivt fiskeri, som man ofte i januar kun kan drømme om.

 

En smuk morgen gav 3,8 kg gedde til Bull, inden det hele frøs til is 

 

 

 

 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 -

 

Ondfisk-teamet

 

 

Thomas Wang

Bosiddende i Esbjerg-området.

 

Yndlingsfiskemetode er store gedder på jerkbait og gerne i perioden, hvor de kan fiskes på helt lavt vand.

Elsker det adrenalinkick man får, når gedderne tager agnen hårdt og aggressivt. Ynder også en langsom swim-bait, en hurtig spinner eller en tur med fluestangen.

 

Fisker også en del på de jyske kyster efter bl.a. havørreder.

 

Båd: Linder 355 Sportsmann.

 

PR-gedde: 13,6 kg

 

Skriv til Wang.

 

 

Ronnie Bull

Bosiddende på Hornsherrede imellem Roskilde- og Isefjorden på Sjælland.

 

Yndlingsfiskemetode er store brakvandsgedder på fluestangen, og ynder selv at binde fluerne, tilpasse forfang, liner og alt hvad dertil hører. 

Står heller ikke af vejen for fiskeri med jerkbait, store gummidyr eller en kæmpe spinner som helst skal "Burnes".

 

Besøger også jævnligt Roskilde og Isefjorden efter havørrede, aborre eller bare hornfisk for sjov.

 

Båd: Linder 400 Sportsmann.

 

PR-gedde: 10,5 kg

 

Skriv til Bull

 

Ondfisk.dk © 2008