Karlskrona

Svensk skærgård ved Karlskrona

 

Ønsker man at tage til den svenske skærgård omkring Karlskrona i Blekinge, så er det næsten naturligt, at valget falder på Dragsø Camping, når det gælder leje af hytter og både.

 

Vi har i skrivende stund været i Karlskrona 2 gange, og har begge gange lejet Dragsø Campings fiskepakker, som vi har været ganske tilfrede med. Deres helt små hytter er rigeligt til 2 personer, og så ligger det utrolig hyggetligt - Ja nærmest idylisk.

Hytterne i bedste svensk stil                 Oplagt sted at kaste en højtgående agn hen

 

Vi har både haft lejet deres små og deres store både.

De små er 14 fods Linder alu-joller med 4 HK motorer, og de gør det faktisk udemærket. De er ikke så fantastisk hurtige, men vi sejlede et sted imellem 50 og 80 km på 3 døgn i vores, så helt uduelige er de ikke.

Men har man først prøvet deres store både, Master 500 m. 25 HK motor, så vælger man ikke de små igen. Man har noget større aktionsradius, og bruger ikke så meget tid på at sejle, og får derfor også fisket mere. Og giver det ikke noget i den ene vig, så kommer man hurtigt ind i den næste. Det har sine fordele.

 

Der er sikkert andre alternativer, men Dragsø Camping virker som det oplagte, og skal vi til skærgården omkring Karlskrona igen, så bliver det helt sikkert igen ved Dragsø Camping.

Stedet er super lækkert, folkene er flinke, servicen er i top og priserne er bestemt acceptable - Især når man omregner til DKR.

Luftfoto fra Google-Earth over området, som er kæmpe stort

 

Fiskeriet har vi til gengæld ikke været så imponerede over.

Vi har ifølge fleres udsagn dog også været utrolig uheldige med vejret, hvilket åbenbart er altafgørende for, om fiskene hugger eller ej.

 

Generelt har vi fra flere kilder fået af vide, at jo mere ekstremt vejret er, jo mere ekstremt er fiskeriet. Bedst er det, hvis man kan finde en kyststrækning med pålandsvind hvor en syd - syd/vestlig vind presser store bølger op imod stenene hen over lavt vand.

Vi har dog ikke været så "heldige", og det har på begge vores ture været nærmest sommerlige forhold. Så kan man ikke lige finde de vejrforhold, så kan vi med sikkerhed sige, at fiskeriet kan være utrolig dødt, og nogle gange bliver ens tro på egne evner og geddernes tilstedeværelse sat på voldsom prøve.

Vi har på begge vores ture på hver især omkring 3 fiskedage for 2 mand landet 12 gedder pr. tur.

Vi har flere gange prøvet at fiske fra solopgangen til midt på dagen uden overhovedet at mærke fisk. Men finder man dem først, så er der ofte gode muligheder for, at der er flere i nærheden.

 

Vi vil ikke udtale os om, hvor godt eller dårligt fiskeriet i området er, men en ting kan vi med sikkerhed sige. Tager man af sted, så skal man være forberedt på, at det kan blive dødt. Som oftest vil man jo planlægge sådan en tur måneder i forvejen, og så er det svært at sige, om man får godt eller dårligt vejr/fiskeri. Hvis man kommer i en død periode, og vejret ikke lige arter sig, så kan det være rigtig sløjt.

 

Derudover så virker gedderne noget mere forsigtige. Det er sjældent, at man får dem til at hugge 2 gange, især ikke hvis de har haft fat i agnen. Dog plejer gedderne at fighte noget bedre end vores hjemlige gedder, og det er heller ikke sjældent, at de er noget flottere i aftegningerne.

 

Sjovt har det også været, at de gedder vi fangede i maj var markant mere velnærede, end dem vi fangede i september.

 

Det er vigtigt, at man har dybdekort over området, før man sejler ud, ligesom at det er nødvendigt, at der konstant sidder en og kigger ned i vandet, når man sejler på lavt eller klippefyldt vand.

Klipperne kan være lige under vandoverfladen, og ofte kan man først se dem, når man er lige hen over dem. Vi har "snittet" er par kipper på vores ture, og det kan godt gå hårdt for sig. Vigtigst er det, at man er klar til at trække motoren fri af vandet, så man ikke ødelægger propel eller endnu være hele motoren og båden.

Lejer man både ved Dragsø Camping, så får man et dybdekort med, men vælger man en anden løsning, så vær sikker på, at det også følger med der.

På udkig efter klipper i Master 500                  Wang forrest med dybdekortet for at guide

                                                                                   udenom skærene i den lille båd

 

Men når vi så er kommet hjem igen, så længes man alligevel efter en tur mere til området. Og det næsten uanset hvor godt/dårligt fiskeriet har været.

Området og naturen gør bare et indtryk på en, og det at tage afsted på sådan en flere-dages-tur, det er helt afsindig afstressende.

Som vi har sagt efter begge vores ture, så havde de været perfekte, hvis vi havde fanget lidt flere/større fisk. Men det er så også det eneste, der har manglet, for alt andet ved turene, har været helt fantastisk.

 

Nyttige links:

 

Dragsö Camping

Selve campingpladsens hjemmeside

 

Team Dragsö sportsfiske

Bestilling af fiskepakker, guider m.m.

 

Dragsö Sportsfishing Blogg

Blog hvor områdets guider skriver om fagster, fif m.m.

 

 

Vi vil meget gerne understrege, at dette selvfølgelig ikke er nogen facitliste, men blot beretninger om vores erfaringer. Artiklerne er derfor ment som inspirationskilder og ikke andet.

Ondfisk.dk © 2008

 

Ondfisk-teamet

 

 

Thomas Wang

Bosiddende i Esbjerg-området.

 

Yndlingsfiskemetode er store gedder på jerkbait og gerne i perioden, hvor de kan fiskes på helt lavt vand.

Elsker det adrenalinkick man får, når gedderne tager agnen hårdt og aggressivt. Ynder også en langsom swim-bait, en hurtig spinner eller en tur med fluestangen.

 

Fisker også en del på de jyske kyster efter bl.a. havørreder.

 

Båd: Askeladden 475 Fighter

 

PR-gedde: 13,6 kg

 

Skriv til Wang

 

 

 

Ronnie Bull

Bosiddende på Hornsherrede imellem Roskilde- og Isefjorden på Sjælland.

 

Yndlingsfiskemetode er store brakvandsgedder på fluestangen, og ynder selv at binde fluerne, tilpasse forfang, liner og alt hvad dertil hører.

Står heller ikke af vejen for fiskeri med jerkbait, store gummidyr eller en kæmpe spinner, som helst skal "Burnes".

 

Besøger også jævnligt Roskilde og Isefjorden efter havørrede, aborre eller bare hornfisk for sjov.

 

Båd: Linder 400 Sportsmann.

 

PR-gedde: 10,5 kg

 

Skriv til Bull